Vælg en side

Glutenfri Banan Donut 

Portion

30 stk

Bagetid

45 min

Intro

Om denne opskrift

Indrømmet: jeg er en sucker for donuts! Især dem med fyld…

Men mine børn synes det er unfair, at jeg kan nyde en donut, imens de bare kan drømme om at spise sådan en…

Så efter mange opskrifter og mange forsøg på at lave glutenfrie donuts, der er svampede og lækre,

er vi nu endt med denne opskrift, som vi selv har udviklet… og vi elsker den.

Til at bage donutsene brugte vi en el-donutmaskine, som laver 6 mini-donuts ad gangen.

Ingredienser

  • 2 mosede modne bananer
  • 2 æg
  • 1/2 dl. ahorn sirup (eller lys sirup, for en mindre sød smag)
  • 1/2 dl. blødgjort smør (eller smeltet)
  • 1/2 tsk vanilje ekstrakt
  • 1/2 spsk. bagepulver
  • 3 1/2 dl. mandelmel (eller en 50/50 blanding af mandelmel og Schär’s Glutenfri Patisseri mel)
  • 1 dl. mørke chokoladeknapper

Pisk bananerne med æg, til en ensartet blanding. Tilføj sirup, vanilje ekstrakt, smør og pisk godt sammen til en ensartet dej.

Tilsæt mel og bagepulver og rør det godt sammen. Tilføj til sidst chokoladeknapperne og bland det en sidste gang.

Brug en dessertske (afhængig af størrelsen på din form/maskine) til at forme donutsene. Luk maskinen og bag dem i 5 1/2 minut (afhængig af størrelse på din form/maskine).

CHOKOLADE GLACE:

3 spsk. smør, 3 spsk. piskefløde, 5 spsk. chokoladeknapper (jeg blander mælkechokolade med lidt mørk chokolade). 

Put alle ingredienserne i en lille gryde indtil chokoladen smelter (må ikke koges). 

Dip donutsene i glacen og pynt med krymmel – eller lad dem bare være, som de er.

TIP: Kan fryses. Lad donutsene tø op på køkkenbordet i ca. 20 minutter.