Vælg en side

Glutenfri Kylling Stroganoff

Portion

4 personer

Tid

35 min.

Intro

Om denne opskrift

Her er én af familiens favoritter. Denne opskrift stammer fra min familie i Brasilien og er en opskrift som tit serveres på fødselsdage.

En kæmpe fordel er, at den er nem og hurtig at lave. Den oprindelige opskrift indeholder Brandy. Vi brugte Whiskey, inden børnene blev diagnosticeret. Men helt ærligt, ved jeg ikke om der er gluten i Whiskey.

Det tænker jeg, at der er når den er lavet af malt. Så jeg ændrede opskriften til noget, der helt sikkert er glutenfrit og stadig giver samme lækker og krydret smag: mørk Rum.

Ingredienser

  • 500 gr. kyllingefileter
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • 2 spsk. smør
  • 1/4 dl. mørk Rum
  • 60 gr. tomatpuré
  • 1/2 l. piskefløde (eller 1/4 l. piskefløde og 1/4 l. kaffefløde)
  • 2 skiveskårede gulerødder (eller 1/2 bakke champignon)
  • salt og peber
  • 1 håndfuld hakket persille
  • Maizena (for at jævne, hvis nødvendigt)

Skær kyllingefilet i strimler. Hak løg og hvidløg. Snit gulerødder i skiver.

 

Smelt smørret i en wokpande eller i en stor gryde. Sauter løg i jævn varme indtil de bliver lidt gennemsigtige. Tilføj hvidløg og lad den sautere lidt. Det må ikke blive brunt.

 

Tilføj kyllingestrimler og lad dem brune lidt. Tilsæt Rum og flambér kyllingen ved at sætte ild i gryden – kom meget forsigtigt en lighter på kanten af gryden/panden imens du vipper den lidt til siden, så væsken kommer i nærheden af flammen. Lad ilden slukke af sig selv.

 

Tilsæt tomatpuré og fløde. Lad det hele simre i ca. 10 minutter. Tilføj gulerødderne (eller champignon) og lad det hele simre i yderligere ca. 10 minutter.

 

Synes du sovsen er for flydende, kan du tilføje 1-2 spsk. maizena rørt i lidt mælk (eller vand). Tilsæt lidt ad gangen imens du røre og lad den koge op, for at tjekke konsistensen. 

 

Krydr med salt og peber. Drys med persille og sluk for varmen.

 

Servéres med basmatiris og “stick-chips” (chips, der er skåret i stick).

Et lidt mere dansk serveringsforslag: servér med ærter.