Om Glutenfrimor
(og familien)
Hej, Anelise Severinsen her.
Vi er en hel almindelig familie. Mor, far og 2 børn.
Vi har bare en ekstra udfordring fordi begge vores børn har cøliaki. Overgangen til glutenfri mad var hård.
Vi fandt ud af at vores søn havde cøliaki ved et tilfælde.
Børnene havde døjet meget med især mavepine, men også andre udfordringer. Først troede vi, at det var laktosen. Så da de var 3 og 4 år gamle fjernede vi al laktose fra deres kost. Det hjalp lidt, men efter få måneder kom udfordringerne igen.
De var tit syge, og jeg løb efter dem for at give dem en jakke på. For ja, bare at lege lidt udenfor i lidt køligt vejr var nok til, at de blev syge. Og de var tit syge i flere dage.
I 2018 forstod vi hvorfor deres immunsystem var så belastet. De fik begge konstateret cøliaki og deres maver var helt ødelagte indeni.
Vi ændrede deres kost til 100% glutenfri og sikke en forskel vi oplevede. De blev mere glade, mindre trætte, de havde ikke så mange mavegener… og de fik meget mere overskud.
Så denne blog er for Erik og Anne Sofie (mine guldklumper), men også for alle andre familier, der skal tilpasse deres hverdag til en glutenfri kost.
Jeg er ikke uddannet ernæringsterapeut, så alt jeg skriver her på siden (sammen med min familie) er baseret på vores egne erfaringer. Jeg tager kun forbehold for glutenallergi og ikke andre typer mad-allergier. Men opskrifterne kan tilpasses, så de også kan laves uden mælk.
Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at skrive til mig over på min Instagramprofil @glutenfrimor.